ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ – PATE BRISEE

ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ (250 ΓΡ.)

150 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
100 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
20-40 γρ. παγωμένο νερο

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε τη ζύμη στο μίξερ, ή με τα χέρια, μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη που να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να «στεκεται» οταν το τσιμπάμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό αν χρειάζεται, συνεχίζοντας το δούλεμα με το μίξερ για λίγο ακόμη, όχι όμως περισσότερο απο 30 δευτερόλεπτα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα πριν τη χρησιμοποιησουμε. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να καταψύξουμε τη ζύμη για μεταγενέστερη χρήση.

——————-

PATE BRISEE (250 GR.)

150 gr. flour
1 tsp sugar
1/2 tsp salt
100 gr. butter cut in cubes
20-40 gr. ice cold water

In a large bowl, place the flour, salt, and sugar. Add the butter and process until the mixture resembles coarse meal. Pour a little water and work until the dough just holds together when pinched. Add remaining water, if necessary. Do not process more than 30 seconds.
Turn the dough out onto your work surface and gather it into a ball. Cover with plastic wrap, and refrigerate for 30 minutes to one hour before using. At this point you can also freeze the dough for later use.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: