ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΟΣ – BRIOCHE DOUGH

600 γρ. αλευρι
1 κ.γ. ζαχαρη
1/2 κ.γ. αλατι
20 γρ. μαγια
50 ml γαλα χλιαρο
300 γρ. βουτυρο
5 αυγα

Διαλυουμε τη μαγια στο γαλα. Βαζουμε το αλευρι, αλατι, ζαχαρη, τα αυγα και τη μαγια στο μπωλ του μιξερ και με τον γαντζο δουλευουμε για 10 λεπτα σε μεσαια ταχυτητα. Οταν η ζυμη μας γινει απαλη και ευπλαστη ριχνουμε το βουτυρο σε μεγαλες κουταλιες. Αναμιγνυουμε καλα. Βγαζουμε τη ζυμη σε ενα μπωλ την καλυπτουμε με μια υγρη πετσετα και την αφηνουμε να φουσκωσει για 1 1/2 ωρα. Την χτυπαμε πανω στον παγκο εργασιας και την βαζουμε στο ψυγειο για μια νυχτα.

————-

600 gr all-purpose flour
1 tsp sugar
1/2 tsp salt
20 gr. active yeast
50 ml warm milk
300 gr butter
5 eggs

Dissolve the yeast in the milk. Place the flour, salt, sugar, eggs and yeast in a mixing bowl. Using a dough hook, knead for 10 minutes at medium speed. When the dough becomes smooth and supple, quickly mix in the butter in big-sized spoonfuls. Knead thoroughly. Turn the dough out in a bowl, cover with a wet cloth and let it rest for 1 1/2 hours. Punch down the dough and refrigerate overnight.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: