ΡΟΣΤΟ – ROSTO

Το ροστο ειναι ενα πιατο με Ιταλικη καταγωγη και ειναι κοκκινιστο κρεας με πατατες, καροτα και μανιταρια, σερβιρισμενο με χοντρα μακαρονια, και παρεχει 2 γευματα μαγειρευμενα στο ιδιο σκευος χωρις να χρειαζεται η χρηση φουρνου.
Αρχικα τα μακαρονια σερβιρονταν σαν πρωτο πιατο με την κοκκινη σαλτσα ντοματα. Μετα σερβιριζοταν το κρεας κομμενο σε φετες, που συνηθως ηταν ενα φτηνο κομματι χοιρινου αντι για στηθος, με πατατες, καροτα και μανιταρια.
Η πολιτικη συνταγη βεβαια εχει σαν συστατικο τα χοντρα μακαρονια και το κοκκινιστο κρεας αλλα χρησιμοποιει μοσχαρι και παραλειπει τα λαχανικα.

Rosto, a dish is of Italian origin, is meat with tomato sauce, potatoes, carrots and mushrooms, served with macaroni, and provides for two complete courses cooked in one pot without the need for an oven.
Originally the pasta was served as a first course with the tomato sauce over it. This was followed by the sliced meat, usually a cheaper cut of pork instead of loin, with the potatoes, carrots and mushrooms.
The «Politiki*» recipe though has the main ingredients of macaroni and red sauce meat, but uses veal and omits the vegetables.

*Politiki means from the city of Istanbul, when Greeks used to leave there , they were calling the city » Polis» so everything that they used to make that was coming from there was called «politiko»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: