Λιγα λογια για μενα – About me

self portrait

Με λενε Αχιλλεα, και αποφασισα να στησω αυτο το blog επειδη θελω να μοιραστω με ολον τον κοσμο (τουλαχιστον με αυτους που ενδιαφερονται) μια κληρονομια που αφησε η γιαγια μου στη μητερα μου κι εκεινη με τη σειρα της σε μενα.
Η μαγειρικη μπορει να ξεκινησε σαν μια καθημερινη υποχρεωση για ολες τις παντρεμενες γυναικες αλλα καποια στιγμη μετεξελιχθηκε σε μια υπεροχη ενασχοληση (οχι για ολους μας βεβαια)
Απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου, δυο πραγματα με ενδιεφεραν πραγματικα. Να ντυνομαι ομορφα και να δοκιμαζω λιχουδιες.
Και στα δυο αφοσιωθηκα με παθος. Το πρωτο το εκανα επαγγελμα – εγινα σχεδιαστης ρουχων (δεν λεω μοδας γιατι θελει πολλες περγαμηνες για να το κανει κανεις αυτο) – και το δευτερο χομπυ. Το ενα βεβαια δεν συναδει με το αλλο, καθως η πολυ ενασχοληση με τη μαγειρικη φερνει και καποιες φυσιολογικες παρενεργειες, το … παχος. Παρ’ολα αυτα ομως η μαγειρικη με ξεκουραζει και μου φερνει πολλες φορες μεγαλη χαρα οταν ακουω τους συνδαιτημονες μου να βγαζουν αναρθρα επιφωνηματα θαυμασμου μη μπορωντας να βρουν την καταλληλη λεξη για να εκφραστουν.
Η μαγειρικη μου αγαπη ξεκινησε απο την κουζινα της γιαγιας μου, οταν με αφηνε να ριχνω τα μπαχαρικα μεσα στις κατσαρολες της, και συνεχιστηκε οταν σαν μεγαλυτερος γιος επρεπε να προσεχω τα μικροτερα αδερφια μου και φυσικα οταν πεινουσαν να μαγειρευω κατι. Ξεκινησα με ευκολα πραγματα … μακαροναδες. Κατεληξα να μαθαινω συνεχως νεες γευσεις και να πειραματιζομαι με υλικα. Πολλες απο τις συνταγες ειναι αυτουσιες οπως τις εμαθε η γιαγια μου στη μητερα μου κι εκεινη σε μενα. Αλλες εχουν ενσωματωσει υλικα ξενοφερτα στην ελληνικη κουζινα, ομως πιστευω πως ταιριαζουν απολυτα με τους αδηφαγους ουρανισκους μας.
Συγχωρηστε μου την ελλειψη φωτογραφιων, καθως ειναι ενα αντικειμενο που δεν εχω ασχοληθει αρκετα. Κανω προσπαθειες ομως και ελπιζω καποια στιγμη να γεμισει το blog και με φωτογραφιες απο ολες αυτες τις συνταγες μου.

My name is Achilleas and i decided to set up this blog, because i want to share with the world (well at least with those interested) a legacy left by my grandmother to my mother, and her in turn to me.
Cooking may have started as an ordinary everyday obligation of married women but eventually evolved to a marvellous occupation (not for all of us of course).
Ever since i remember myself, i was really interested in two things, being well dressed and tasting delicacies.
Both got my full attention and devotion. The first became my profession – I am working as a clothing designer (can’t say fashion, since it takes a lot of credit to do so) – and the second one my hobby. They don’t quite agree with each other though, since too much cooking brings some normal side effects … fat. Yet, cooking relaxes me and brings me lots of joy, especially when i hear fellow-dinner-guests to make various mumbling sounds not being able to find the correct word to express their admiration.
My love for cooking started from my granny’s kitchen, when she would allow me to add all the spices in her cooking pots, and continued when as an older brother I had to take care of my younger brother and sister and had to feed them when they would be hungry. I started with something easy … pasta. I ended up learning continually new tastes and experimenting with new ingredients. Many of the recipes presented here are originals as handed down by my grandmother to my mother and then to me. Others have incorporated various foreign ingredients, that i believe match perfectly with our voracious palates.
Please forgive me for the lack of pictures, as this is an area i am not so skilled. I try though and I hope eventually to fill this blog with photos from all my recipes.

Enjoy

7 Σχόλια to “Λιγα λογια για μενα – About me”

  1. Christine Says:

    I love that you have chosen to share your family recipes in such a format. Lucky us. I’ve left a longer explanation of what drew me to your site, elsewhere.

  2. σεφ Says:

    Αχιλλέα, μπράβο σου και προχώρα αυτό που ξεκίνησες. Πολύ ενδιαφέρον, πρωτότυπο και χρήσιμο (και δίγλωσση έκδοση! … καλό κουράγιο)

  3. Georgia Says:

    Αχιλλέα είσαι κορυφαίος!
    Συγχαρητήρια για το site και φυσικά για την γενναιοδωρία σου να μοιραστείς μαζί μας την «πολύτιμη» κληρονομιά σου! Εψαχνα συνταγή για τσουρέκια – εν όψη Πάσχα – αλλά κατέληξα να κατεβάσω όλες τις συνταγές σου. Ειδικά η «Συνταγή για ευχαριστίες» είναι η αγαπημένη μου! Να’σαι πάντα καλά!

  4. Lost Says:

    καταπληκτική δουλειά, κόλλησα τόσο με τις συνταγές όσο και με τις σκέψεις που τις ντύνουν.

  5. aphrodite Says:

    you are one in a million!!!!!!!! thank you

  6. Australos Says:

    Achilea, you are a saviour I can now check with your fabulous site for recipes before I spend a fortune ringing my mum in Greece where she lives.
    All the best and may you continue to nourish this great site that you have developed.
    Love your work,
    Dimitris,
    Melbourne, Australia

  7. Lydia Says:

    Πάρα πολύ ωραίο site που που κάνει την μαγειρική τέχνη.
    Μπράβο Αchileus!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: