Λιτοδιαιτος Σολομος Μαριναρισμενος – Dietary Marinated Salmon

Γνωριζω παρα πολυ καλα τις συνεπειες και τα παραφερναλια της εκλεκτικης διατροφης. Οταν τρωμε καλα δεν σημαινει οτι τρωμε και πολυ. Εμεις οι Ελληνες εχουμε συνδυασει την ποσοτητα κι οχι την ποιοτητα με την καλοφαγία. Μεχρι την ηλικια των 35 ημουν ευλογημενος να μπορω να τρωω σχετικα μεγαλες ποσοτητες χωρις αυτο να προκαλει δυσαρεστες συνεπειες στην εμφανιση μου. Βεβαια επειδη παντα μ’αρεσε και η γυμναστικη φυσικο ηταν να μην παχαινω. Ομως εχει ο καιρος γυρισματα και , μια εγχειριση, ενα σπασιμο ποδιου και φυσικα τα χρονια που περασαν ηρθαν και μεταμορφωθηκαν σε μερικα κιλα που δυσκολα εφυγαν. Υπαρχουν αρκετες συνταγες με μικρη θερμιδικη αξια ωστε να ειναι ικανες να μας χορτασουν χωρις να μας παχυνουν. Ο σολομος ειναι ενα συστατικο απο αυτες κι εχει μεγαλη κι ωφελιμη αξια. Μια πανευκολη συνταγη ειναι φυσικα να τον κανουμε ψητο στη σχαρα ή και στο φουρνο. Ομως δεν ειναι και οτι πιο νοστιμο οταν ειναι ενα σκετο ψαρι. Γι’αυτο υπαρχει μια εκπληκτικη μαριναδα που θα μεταμορφωσει τον σολομο σας σε ενα εκπληκτικης νοστιμιας πιατο χωρις ιδιαιτερο κοπο. Συνοδεψτε ειτε με πουρε πατατας ειτε με ρυζι μπασματι και θα εκπλαγειτε.

2 φιλετα σολομου
1 φλ. λευκο ξηρο κρασι
4 κ.σ. σαλτσα σογιας
1/2 κ.γ. πιπερι
3 κ.σ. ελαιολαδο
1/2 λεμονι χυμο
1/2 κ.γ. ανιθο

Βαζουμε ολα τα υλικα σε ενα βαθυ μπωλ με καπακι. Μαριναρουμε τα φιλετα του σολομου για 2-3 ωρες, ανακατευοντας τακτικα για να παει παντου το μιγμα. Ψηνουμε στη σχαρα για περιπου 8 λεπτα απο καθε πλευρα ή βαζουμε σε ενα ταψακι το σολομο μαζι με τη μαριναδα του και ψηνουμε για 15 λεπτα προσεχοντας να βαλουμε το δερμα του σολομου απο την κατω πλευρα.

3 Σχόλια to “Λιτοδιαιτος Σολομος Μαριναρισμενος – Dietary Marinated Salmon”

  1. aa-duck Says:

    Να πω ευχαριστώ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!🙂
    Γράφεις για πολύ αγαπημένη γεύση σήμερα και πανεύκολη συνταγή στην εκτέλεση. Αύριο λοιπόν πρωί πρωί στο σούπερ για ό,τι μας λείπει και θα σου πω εντυπώσεις.
    Να ‘σαι καλά (βλογ)γειτονάκο μου
    :*******

  2. Katerina Says:

    Toν σολωμό τον βυθίζω για λίγες ώρες σε χυμό και ξύσμα πορτοκάλλι, του δίνει εξαίσια γεύση!

    Πολύ ενδιαφέρον blog!

  3. alagrecque Says:

    @Katerina : ειλικρινα δεν το εχω δοκιμασει ακομη, θα το εφαρμοσω και θα σχολιασω αναλογα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: