Θυμωμενη Αραμπιατα με Τοματινια – Ungry Arrabiata with cherry tomatoes

Αραμπιατα σημαινει θυμωμενος στα ιταλικα και ειναι το ονομα μιας πασιγνωστης σαλτσας για πενες. Βασικα συστατικα το σκορδο, οι ντοματες και το κοκκινο πιπερι. Στη δικη μου εκδοχη οι κλασσικες ντοματες εχουν αντικατασταθει με τα τοματινια που τα μαριναρω αρχικα και ετσι μοσχοβολα η κουζινα σας σαν να βρισκεστε σε Ιταλικη Τρατορια. Φυσικα κανεις δεν μπορει να θυμωσει με ενα τετοιο πιατο αλλα ακριβως επειδη μπορει να «κοκκινησει» σαν απο θυμο γι’αυτο κι ονομαστηκε ετσι. Μπορειτε να προσθεσετε περισσοτερο μπουκοβο, αν θελετε μια πιο πικαντικη γευση, και αν το θελετε πραγματικα καυτερο, θα σας προτεινα να προσθεσετε και μια κοκκινη καυτερη πιπερια. Αυτη τη συνταγη την αφιερωνω εξαιρετικα σε ολους τους φιλους μου που ξερω οτι τους αρεσει και αν και ειμαι σιγουρος οτι προτιμουν να την μαγειρευω εγω και να τους καλω στο σπιτι, παρολα αυτα καποια στιγμη εφοσον θελησουν να την μαγειρεψουν μονοι τους, τουλαχιστον ας υπαρχει καπου δημοσιευμενη.🙂 Το καλυτερο που μπορει να συνδυαστει με μια τοσο πικαντικη γευση ειναι ενα ελαφρυ Ροζε ή ενα Shiraz-Syrah.

500 γρ. ζυμαρικα πενες ή κατι αλλο
4 κ.σ. εξτρα παρθενο ελαιολαδο
3 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο
1 κ.γ. μπουκοβο
1/4 κ.γ. αλατι
1/4 κ.γ. πιπερι
1 κιλο τοματινια τσερυ
1/4 φλ. λευκο ξηρο κρασι
1 κ.γ. ξυσμα λεμονιου
1 κ.σ. ζαχαρη
2 κ.σ. μαιντανο ψιλοκομμενο
6 φυλλα βασιλικου ψιλοκομμενα
1/4 φλ. πεκορινο ή κεφαλοτυρι τριμμενο

Πλενουμε και στεγνωνουμε τα τοματινια. Τα κοβουμε στη μεση και τα βαζουμε σε ενα μπωλ με το σκορδο, το μπουκοβο, το μαιντανο το βασιλικο και το κρασι. Αφηνουμε να μαριναριστουν για περιπου 10 λεπτα. Σε ενα βαθυ τηγανι , σε δυνατη φωτια ριχνουμε το ελαιολαδο και προσθετουμε το μιγμα με τα τοματινια. Σωταρουμε για 2-3 λεπτα, ανακατευοντας τακτικα με ενα ξυλινο κουταλι. Αλατοπιπερωνουμε και προσθετουμε τη ζαχαρη και το ξυσμα λεμονιου. Δεν πρεπει να παρασωταρουμε τα τοματινια επειδη θελουμε να διατηρησουν τη σαρκα τους και να παραμεινουν σφιχτα. Στο μεταξυ, βραζουμε τα ζυμαρικα σε μια μεγαλη κατσαρολα με αλατισμενο νερο μεχρι να γινουν αλ ντεντε. Στραγγιζουμε τα ζυμαρικα και τα βαζουμε στο τηγανι μαζι με τη σαλτσα. Μαγειρευουμε για 5 λεπτα ακομη σε δυνατη φωτια, ανακατευοντας συνεχως ωστε να απορροφηθει η σαλτσα απο τα ζυμαρικα.
Πασπαλιστε με το τριμμενο τυρι και σερβιρετε.

————————

Arrabiata means ungry in Italian and is the title of a famous sauce for penne. Basic ingredients, garlic, tomatoes and red pepper flakes. My version substitutes classic tomatoes, with the small cherry ones, that I initially marinate, which leads to a kitchen, smelling like a true Italian Trattoria. Naturally, nobody can go ungry when you treat him with such a dish, but because it can make someone «blush» as if mad, that’s the reason for the title. You can add more pepper flakes if you wish a more piquant taste, but if you are looking for a trully hot dish, then you can add a small red chilli pepper. This recipe is dedicated to all my friends who adore this dish and though I know they’d rather have me cook it for them and invite them over to my house, nonetheless if on a certain moment any of them wishes to prepare it by him or herself, at least they will find somewhere posted.:-) The best combination with such a spicy and piquant taste is a Rose wine or a Shiraz-Syrah.

500 gr. pasta penne or other
4 tbs extra virgin olive oil
3 cloves garlic chopped
1 tsp red pepper flakes
1/4 tsp salt
1/4 tsp pepper
1 kilo cherry tomatoes
1/4 cup dry white wine
1 tsp lemon zest
1 tbs white sugar
2 tbs parsley roughly chopped
6 leaves fresh basil chopped
1/4 cup Pecorino Romano cheese grated

Wash and dry the tomatoes. Cut them in half, and place in a bowl with the garlic, red pepper flakes, parsley, basil and wine. Let marinate for approx. 10 minutes. Heat the oil in a large frying pan over high heat and add the tomato mixture. Cook for 2-3 minutes, stirring often with a wooden spoon. Season with salt and pepper and add the sugar and lemon zest. Cook for about 3 more minutes and remove from heat. Do not overcook the tomatoes, they should be firm and retain their skins. Meanwhile cook the pasta in a large pan of salted, boiling water until al dente. Drain the pasta and add the tomato mixture in the frying pan. Cook for 5 minutes more over high heat, tossing constantly, so that the tomato sauce is absorbed by the pasta as it finishes cooking.
Sprinkle with the grated cheese and serve. Kali oreksi.

Digg!

6 Σχόλια to “Θυμωμενη Αραμπιατα με Τοματινια – Ungry Arrabiata with cherry tomatoes”

  1. Citronella Says:

    Όσο αντιπαθώ το μαύρο πιπέρι, τόσο λατρεύω το κόκκινο πιπέρι και το μπούκοβο – μάλλον ευθύνεται ο τραχανάς με μπουκίτσες σπεσιαλιτέ της γιαγιάς, που θυμάμαι από πιτσιρίκι.
    Συν τον βασιλικό, φυσικά η συνταγή καταχωρείται στα αγαπημένα. Thanks!

  2. alagrecque Says:

    @Citronella : απο τη σοκολατα στο κοκκινο πιπερι δεν ειναι και τοσο μακρια, και τα δυο σε κοκκινο περιβλημα, και τα δυο ανεβαζουν τους καρδιακους παλμους, χαιρομαι που σ’αρεσουν…

  3. Jelena Says:

    Ahhhh, you’re a GOD!!!! I’m making it tonight! YESSSSSSSSS!!!🙂🙂🙂

  4. Jelena Says:

    Oh no, can’t tonight is Jazzzzzzzz night! Forgot! Coming?

  5. aa-duck Says:

    Μετά τη θυμωμένη θεά και όποτε μπορέσεις, μήπως θα μπορούσες να δώσεις και συνταγή καλή για σολομούλη σχάρας ή για καπνιστό σολομό με ευχάριστο μαρινάρισμα;
    Φιλιά, καλή σου μέρα😉

  6. alagrecque Says:

    Καλημερα και σε σενα, σου υποσχομαι πως ο μπαρουτης σολωμος θαναι συντομα online😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: