Μανιταρια σε διαμαχη – Μushrooms in conflict

Λογω της φυσης της εργασιας μου εχω καταφερει να ταξιδεψω πολυ και ειναι κατι που συνεχιζω ακομη. Ο λογος που εμεινε το blog μου χωρις ενημερωση την προηγουμενη εβδομαδα ηταν το Παρισι. Για αλλη μια φορα με αναζωογονησε με εικονες, γευσεις, χρωματα και μυρωδιες. Η ωραιοτερη φορα που επισκεφθηκα το Παρισι ηταν τα Χριστουγεννα του 2000 που ειχαμε παει οικογενειακως. Φυγαμε και γυρισαμε με ενα πλατυ χαμογελο ολοι μας. Θα ξεκινησω ενα μικρο αφιερωμα συνταγων που εχουν να κανουν με ολες τις φορες που εχω ταξιδεψει στο Παρισι κι εχω δοκιμασει υπεροχα πιατα. Τα μανιταρια ειναι απο τα αγαπημενα μου εδεσματα και η πρωτη συνταγη ειναι τα μανιταρια «αλα γκρεκ». Η συνταγη παρ’ολο που εχει ελληνοπρεπεστατο τιτλο ειναι γαλλικη. Απλα τα υλικα ειναι τα κλασσικα συστατικα του τροπου αλα γκρεκ και γι’αυτο ονομαζεται ετσι. Αυτη θεωρειται μια βασικη συνταγη και το μειγμα των μανιταριων με τα υγρα τους , αφου κρυωσει, μπορει να χρησιμοποιηθει σε ριζοτο ή σαλτσες για κρεας.

500 γρ. μανιταρια
2 κ.σ. χυμο λεμονιου
2 κ.σ. θυμαρι φρεσκο ή 2 κ.γ. ξερο θυμαρι
3 κ.σ. ελαιολαδο
1/2 φλ. λευκο κρασι
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 σκ. σκορδο λιωμενο

Σε ενα ταψακι βαζουμε τα μανιταρια κομμενα σε φετες και τα περιχυνουμε με τα υπολοιπα υλικα. Ψηνουμε στη μεσαια σχαρα του φουρνου στους 160 βαθμους για 45-50 λεπτα.

————————

Due to the nature of my job i have travelled a lot and I still do. The reason I didn’t update my blog last week was … Paris. Once more I was rejuvenated with icons, tastes, colours and savours. The best time I had visited Paris was in Christmas of 2000 that we went there with all my family. We left with a big smile and returned with an even bigger one. I’ll start a small chapter of recipes that have to do with all the trips i have made to Paris so far and all the delicious plates I have tasted. Mushrooms are among my favorite dishes and the first recipe is mushrooms ala grecque. Even though it has a Greek title , this is a genuine French recipe. Simply because of the ingredients which are classical «ala grecque» gave the name to this plate. It is considered a basic recipe and the mixture of mushrooms along with the liquids when cold, can be used for rizottos or meat sauces.

500 gr. mushrooms
2 tbs lemon juice
2 sprigs of fresh thyme or 2 tsp dry
3 tbs olive oil
1/2 cup dry white wine
1 shallot chopped
2 cloves garlic squashed

In a shallow ovenproof pan we place the mushrooms sliced and pour the rest of the ingredients over them. Place in the oven on a medium height on 160 C. and bake for 45-50 minutes.


Digg!

2 Σχόλια to “Μανιταρια σε διαμαχη – Μushrooms in conflict”

  1. Allu Fun Marx Says:

    Την μαγειρική μόνο σαν … καταναλωτής φαγητών την γνωρίζω. Αν με άφηναν μόνο σε μια γεμάτη κουζίνα αν δεν πέθαινα από ασιτία σίγουρα θα πέθαινα από μονοτονία μαγειρεύοντας συνέχεια μακαρόνια.
    Θέλω να σου πω όμως ότι δένεις με ωραίο τρόπο τις αναμνήσεις σου με τις συνταγές σου.🙂

  2. alagrecque Says:

    @Allu Fun Marx : ευχαριστω με τιμα πολυ η κριτικη σου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: