SAUVIGNON BLANC

Tο Sauvignon Blanc ειναι μια ποικιλια πρασινου σταφυλιου, που πιθανον προερχεται απο την περιοχη του Bordeaux της Γαλλιας. Πλεον καλλιεργειται σε πολλους αμπελωνες ανα τον κοσμο, παραγοντας ενα ζωηρο και αναζωογονητικο λευκο κρασι. Τυπικα ενα κρασι ελαφρου ή μεσαιου σωματος, με ευδιακριτη οξυτητα, το Sauvignon Blanc παρεχει μια σχετικα μεγαλη ποικιλια γευσεων. Απο γευσεις βοτανων εως και λαχανικων (πολυ συχνα πρασινης πιπεριας), γρασιδιου και αχυρου, αυτες οι γηινες γευσεις αναμιγνυονται με εσπεριδοειδη (πολυ συχνα μοσχολεμονο και γκρεηπφρουτ), τροπικα φρουτα και φραγκοσταφυλα, και συχνα επιδεικνυουν ενα μεταλλικο τονο ωστε να πρσφερουν μια μοναδικη περιπετεια στις δοκιμες κρασιου.
Με φυσικη υψηλη οξυτητα, το Sauvignon Blanc ειναι παντα νευρωδες, οξυ και αψυ, αδυνατο ή εντονο, και αυτος ο χαρακτηρας διαποτιζεται ακομη και με γλυκες εκδοχες, αποτρεποντας το απο το να γινεται κολλωδες και μπουχτιστικο. Τα ξηρα Sauvignon η και τα Fume Blancs ειναι κρασια που προσαρμοζονται ευκολα στη συνοδεια φαγητων και μπορουν να ταιριαξουν με υλικα οπως ντοματες, πιπεριες, κολιανδρο, ωμο σκορδο, καπνιστα τυρια ή αλλες πιπερατες γευσεις που θα συγκρουονταν ή θα κυριαρχουσαν σε πολλα Chardonnay και σχεδον σε ολα τα αλλα ξηρα κρασια. Εν τελει, το Sauvignon Blanc ειναι πιθανως το καλυτερο ξηρο λευκο κρασι για να συνοδεψει μια τεραστια ποικιλια φαγητων

———————

Sauvignon Blanc is a green-skinned grape variety which probably originates from the Bordeaux region of France. It is now planted in much of the world’s winelands, producing a crisp, dry, and refreshing white varietal wine. Typically a light to medium-bodied, with notable acidity, Sauvignon Blanc offers a fairly wide range of flavors. From herb-like sensations to veggie (often green pepper), grass and hay these earthy flavors mix and mingle with citrus (mostly lime or grapefruit) and tropical fruits, gooseberry and often display a minerally overtone to offer a very unique wine tasting adventure.
With naturally high acidity, Sauvignon Blanc is always tangy, tart, nervy, racy, or zesty, and this character pervades even sweet and dessert versions, keeping them from being cloying and sticky-tasting. Dry-style Sauvignon or Fumé Blancs are very versatile in accompanying foods and can handle components such as tomatoes, bell peppers, cilantro, raw garlic, smoked cheeses or other pungent flavors that would clash with or overpower many Chardonnays and almost all other dry whites. In fact, Sauvignon Blanc is probably the best dry white wine to accompany the greatest variety of foods.

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: