Η Απλοχερια μιας Αδιαφορης Ταμπελιτσας

Θα αρχισω τη νεα season του blog μου, με μερικες κριτικες, καθως επισκεφτηκα αρκετα εστιατορια το τελευταιο διαστημα και στα περισσοτερα ειδα ανηρτημενη μια ταμπελιτσα που δοθηκε απο την Ευρωπαικη Ομοσπονδια Προωθησης του Ελληνικου Τουρισμου. Σπουδαια προσπαθεια και την επικροτω στο επακρο. Φτανει βεβαια η αποτιμηση της προτασεως να συναδει και με την πραγματικοτητα. Στην Ελλαδα του “εισαι ότι δηλωσεις” οπως ειχε πει καποτε ο μεγαλος Τσαρουχης, το μονο ευκολο ειναι να κρεμασεις τελικα μια ταμπελιτσα. Το να προτεινουμε καποια εστιατορια ως τα καλυτερα της Ελλαδας, θα πρεπει να ειναι μελετημενο σοβαρα καθως αυτο δεν υπεχει θεση διαφημισης αλλα προτασης. Οι προτεινοντες θα πρεπει να ειναι απολυτα βεβαιοι οτι αυτο το οποιο προτεινουν ειναι τεκμηριωμενο και θα ισχυει ακομη κι αν δεν υπηρχε αυτη η ταμπελιτσα.

Ξεκινω λοιπον με το εστιατοριο “Aρσανας” στη Νικητη Χαλκιδικης. Πολυδιαφημισμενο. Και εκ πρωτης οψεως καλοφτιαγμενο. Με ενα σχετικα ομορφα διακοσμημενο περιβαλλον. Αυτα ειναι τα καλα του. Γιατι το service ειναι επιεικως απαραδεκτο. Οι τιμες δυσθεωρητες για αυτο που τελικα προσφερει. Η ποιοτητα μετρια οπως την περιμενουμε στα περισσοτερα παραθαλασσια ταβερνακια. Επισκεφτηκαμε το συγκεκριμμενο εστιατοριο ενα βραδυ του Αυγουστου. Καθησαμε μονοι μας, χωρις να μας προυπαντησει κανεις, χωρις να μας χαιρετησει κανεις. Το τμημα του μαγαζιου μπροστα στην παραλια που εχει και ψηλα μοντερνα τραπεζια (τυπου food bar), ηταν αρκετα γεματο. Το υπολοιπο που ειναι στην αλλη πλευρα του δρομου ειχε ελαχιστες παρεες, δυο για την ακριβεια, η μια εκ των οποιων ειχε ηδη πληρωσει για να φυγει. Καθησαμε σε ενα τραπεζι και περιμεναμε να μας εξυπηρετησουν. Σε 2 λεπτα εμφανιστηκε ενας νεαρος με “βερμουδες” και t-shirt, μας αφησε τον καταλογο και εφυγε. Αφου μελετησαμε τον καταλογο και αποφασισαμε τι θα παρουμε, αφησαμε κατω τους καταλογους. Εμφανιζεται ξανα ο νεαρος και μας ρωτα τι θα πιουμε. Προτιμησαμε τελικα να πιουμε μπυρα καθως η νυχτα ηταν ζεστη και ειμασταν ολοι διψασμενοι. -Να παρω τους καταλογους ? μας ρωτα. -Θα παραγγειλουμε σε σας ? τον ρωτησα -Οχι. -Τοτε αφησε τους καταλογους μεχρι να ερθει καποιος να δωσουμε την παραγγελια μας. Σχεδον ειχα τελειωσει την μπυρα μου, και ειχα αρχισει να εκνευριζομαι. Σε ολο αυτο το διαστημα της αναμονης, ενας αλλος νεαρος με jeans και πουκαμισο καρω, πηγαινοερχοταν σε ολο το μαγαζι και εξεταζε το κινητο του τηλεφωνο, εστελνε sms μηνυματα, και καπνιζε και ενα τσιγαρακι. Δεν θα με ενοχλουσε διολου αν δεν υποψιαζομουν οτι αυτος ειναι ο σερβιτορος. Πραγματι μολις περασε απο μπροστα μας, τον ρωτησα αν θα ερθει κανεις να δωσουμε την παραγγελια μας. -Σε ενα λεπτο, απαντησε κι εφυγε να παει να μαζεψει πιατα απο το τραπεζι που ειχε φυγει λιγα λεπτα αφοτου κατσαμε εμεις.

Οφειλω να πω πως συγκρατηθηκα και περιμενα υπομονετικα μεχρι να ερθει. Οταν αποφασισε να ερθει, ρωτησα τι εχει απο φρεσκα ψαρια και μου απαντησε πως εχει μεινει μονο μαγιατικο και ξιφιας. Επιλεξαμε αυτα μαζι με καποια ορεκτικα και σαλατα και περιμεναμε. Η τιμη του κιλου ηταν στα 60 € και για τα 2 ειδη. Ουτε πολυ ακριβη αλλα ουτε και πολυ φτηνη. Ομως το αποτελεσμα δεν ηταν αξιο της τιμης του. Ενα μετριο πιατο, σερβιρισμενο με πατατες χωρις καποια ιδιαιτερη νοστιμια. Απλα ενα ψημενο φιλετο ψαριου. Οχι απο αυτα που απορεις πως τα καταφερνουν και φυσικα οχι απο αυτα που φωναζεις για να συγχαρεις τον μαγειρα. Οι σαλατες και τα ορεκτικα πραγματικα κοινοτυπες, και μαλλον απαιδευτες. Το βαλσαμικο (ακομη και αυτο το “τυπου) δεν το βαζουμε οπου ναναι επειδη το ανακαλυψαμε τελευταια σαν λαος και ειναι must. Με μπυρα και χωρις κατι ιδιαιτερο το κατα κεφαλην μεριδιο στο λογαριασμο ηταν περιπου στα 40 €. Για ενα εστιατοριο που θεωρειται καλο, η τιμη δεν ειναι κακη. Ομως απο το να θεωρειται καλο μεχρι το να ειναι, υπαρχει τελικα καποια αποσταση. Προσωπικα θα του αφαιρουσα το ταμπελακι που του εδωσαν απλοχερα (δεν ξερω καν ποιος ειναι σε θεση να τα μοιραζει) και θα συνιστουσα να αναθεωρησουν ειτε τις τιμες τους ειτε τα προιοντα τους. Επειδη ντρεπομαι για αυτο, δεν θα μεταφρασω το παρον post στα αγγλικα.

About these ads

21 Σχόλια to “Η Απλοχερια μιας Αδιαφορης Ταμπελιτσας”

  1. με το φεγγαρι αγκαλια Says:

    κατ αρχην καλως ηρθες.ευχομαι κατα τα αλλα να περασες ομορφα.
    κατι αναλογο συνεβη και σε εμας στις μηλιες στο πηλιο.
    αισθανθηκαμε σαν να μας ληστεψαν..δυο ατομα 50 ευ για δυο πολυ κοινα πιατα με μπολικες σαλτσες και μπαχαρικα..μπλιαχ..
    το εστιατοριο ηταν ο παλιος ‘σταθης’που τωρα εχει αλλαξει ιδιοκτητη που μαλλον ειναι απαραδεκτος..στον παλιο σταθμο..ΜΗΝ ΠΑΤΕ!!

  2. alagrecque Says:

    Καλως σας βρηκα, χαιρομαι που εχουμε τελικα αντιληφθει ολοι μας οτι ο λογος μας μπορει να κανει τη διαφορα …

  3. ΜΠΛΟΓΚΟΜΑΓΕΙΡΟΣ Says:

    Καλώς ήλθες α λα γκρεκ,
    Και καλό φθινόπωρο να έχεις.
    —–
    Σχετικά με το παρόν άρθρο σου θα έλεγα τούτο: «δεν βρίσκεις άκρη».
    Δηλαδή:
    1) πολλά ελληνικά εστιατόρια έχουν ταμπελίτσες – ελάχιστα από αυτά τις αξίζουν. Γιατί άραγε? Διότι οι «αυτοσχέδιες επιτροπές» με τους «αυτοσχέδιους – άσχετους γευσιγνώστες» που δίνουν τις ταμπελίτσες γεύονται πρώτα με την «τσέπη» τους και μετά με τη γλώσσα τους και τον ουρανίσκο τους.
    2) Στον τομέα σέρβις: Τα παιδιά δεν ξέρουν ότι η βερμούδα και η σαγιονάρα δεν εμπνέουν σεβασμό στον πελάτη. Το ίδιο και οι κακοί τρόποι. Ειδικά αυτό το καλοκαίρι το κακό σέρβις μας εκνεύρισε και μας.
    3) Οι τιμές: από επιεικώς απαράδεκτες έως μετά βίας ανεκτές. Τελικά, εκτός ελέγχου και αυτές. Εκτός του ότι δεν αναρτούν τον τιμοκατάλογο τους σε εμφανές σημείο ώστε να ξέρουμε που πορευόμαστε.
    Συμπέρασμα: δίνεις μόνος σου τις ταμπελίτσες αφού ψάξεις και μελετήσεις πρώτα.
    Για την ιστορία: Φέτος, διακριτικά, σηκωθήκαμε από τραπέζι «καλού παραθαλάσσιου εστιατόριου» όταν μας πέταξαν στα μούτρα, μετά από ώρα, μία κακογραμμένη και όλο λάθη φωτοτυπία με εδέσματα όπου τα μισά δεν υπήρχαν τελικά.
    Κακογουστιά – πλαστικές καρέκλες – κακό σέρβις – κακός προγραμματισμός και τιμές υπερδιπλάσιες από αυτές του Παρισιού!!!!
    Τις καλημέρες μας
    μπλγκμγρς

  4. alagrecque Says:

    Καλως σε βρηκα μπλγκμγρε, καλο φθινοπωρο επισης,
    η διακριτικοτητα τελικα νομιζω μας εχει βλαψει και γι’αυτο καθε αλλο παρα διακριτικος ειμαι στο τελευταιο μου αρθρο. Επειδη σ’αυτη τη χωρα τελικα εχουμε αφησει πολλα να γινονται εις βαρος μας, ε απεκτησα την ρομαντικη διαθεση να κανω καποια πραγματα γνωστα ωστε ισως να διορθωθουμε.

  5. Μαριλένα Says:

    Tην επιστροφή την επισημαίνουμε με όποιον τρόπο θέλουμε και είναι εύκολος για μας.
    Που πάει να πει: σε μαλλώνω, τυχαία μπήκα και είδα ότι γράφεις ξανά.
    Κάνε ένα σχόλιο να σε “δούμε”..

    Μας έλλειψες, σε πεθυμήσαμε και καλώς μας ήρθες ξανά.

    Κι η καινούρια σου δραστηριότητα, πως πάει;

    Εύχομαι τα καλύτερα :)

  6. elafini Says:

    καλώς επιστρέψαμε και οι δύο…μου έλειψες :)

  7. alagrecque Says:

    καλως αλληλοβρεθηκαμε, κι εμενα…:-)

  8. Λία Π Says:

    Αυτό ακριβώς παρατήρησα όταν πήγαμε για διακοπές στη Χαλκιδική πριν λίγα χρόνια, όχι μόνο στην συγκεκριμένη ταβέρνα αλλά και σε όσες επισκεφτήκαμε εκεί, ανευθυνότητα, μετριότητα και ακρίβεια. Απογοητευτήκαμε από τις διακοπές μας εκεί.

  9. Λία Π Says:

    Καλό χειμώνα σου εύχομαι!

  10. hope Says:

    Στη Χαλκιδικη καλυτερα σπίτι με κουζινα για να μαγειρευουμε μονοι μας.Φιλια Καλο Χειμωνα

  11. aggelos spyrou Says:

    Που είσαι καλέ; Μας ξέχασες τελείως ή… κάτι μαγειρεύεις; :))

  12. alagrecque Says:

    δεν σας ξεχασα καθολου, απλα, γυρνοβολαω Παρισι, Μιλανο, Θεσσαλονικη και Λονδινο και δεν εχω χρονο ουτε για υπνο… , Εν ευθετω χρονω ελπιζω πως θα επιστρεψω δριμυτερος και νοστιμοτερος…

  13. Ivy Says:

    Και νόμιζα ότι όλα αυτά τα στραβά και περίεργα συμβαίνουν μόνο στην Αθήνα και Πειραιά (που σε μερικά ξέρουν να σου χρεώνουνι το γλυκό από 7 ευρώ αλλά μετά πρέπει να παρακαλάς μιά ώρα για να σου φέρουν ένα ποτήρι νερό).

  14. editorial Says:

    sigxaritiria gia to poli kala organomeno blog sou kai gia to poli epaggelmatika epilegmeno periexomeno tou…
    kalo xeimona kai perimeno na do nees sidages!!!

  15. alagrecque Says:

    ευχαριστω για τη φιλοφρονηση, ειμαι σε περιοδο μεγαλων αλλαγων και ελπιζω κι εγω συντομα να επανεμφανιστω …

  16. με το φεγγαρι αγκαλια Says:

    ευχομαι τα πιο ομορφα χριστουγεννα..ελλα σε μενα να δεις που σουχω ενα παραμυθακι..φιλιαα!!

  17. γιώργος Says:

    Καλημέρα…
    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά…
    Χρόνια καλά, με υγεία και ευτυχία…
    Εύχομαι κάθε ευχή σου να πραγματοποιηθεί, όσο μεγάλη ή μικρή μπορεί να είναι…
    Και πάνω απ’ όλα, να είμαστε καλά, να τα λέμε διαδικτυακά, με κείμενα ψυχής…
    Την καλημέρα μου και πάλι…

  18. φανή Says:

    ίσως θα έπρεπε να επισκεφθείς στην Νικήτη το εστιατόριο Κυανή Ακτή και θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι αυτό θα έπρεπε να είναι προτεινόμενο εστιατόριο

  19. Τζακι Says:

    Καλησπέρα…

    Πολύ όμορφο το μπλογκ σας. Και όπως παρατήρησα, και με πολύ ενδιαφέρουσες κριτικές…
    Ο τρόπος που γράφετε δείχνει μεράκι. Δεν μιλάω μόνο για τις συνταγές αλλα γενικά. Κρίμα που έχετε καιρό να εμφανιστείτε..

    Τελευταία δημιούργησα ένα site, το ask4food.gr, για όσους εκτιμούν το καλό φαγητό και έχουν να προτείνουν κάποιες καλές “γωνίτσες” ή αξιόλογα μαγαζιά στην Αττική αλλά και για να αποφεύγουμε κάποια άλλα που δεν αξίζει τον κόπο. Από πελάτες για πελάτες. Ρίξτε μια ματιά. Αν σας αρέσει γράψτε.

    Ευελπιστώ σε αναγνώστες με επίπεδο για να υπάρχει αντικειμενικότητα και σωστή προσέγγιση.

    Οποιαδήποτε σχόλια σας προς εμένα για βελτιώσεις ή παραλήψεις είναι ευπρόσδεκτα.

    Φιλικά,
    Τζάκι

  20. alafompouras Says:

    ισως ετυχες την ατυχη στιγμη που ολοι εχουμε ,εγω οσεες φορες εχω παει αρσανα τουσ εχω βγαλει το καπελο,κριμα να κρινουμε απο μια εικονα μονο,,,

  21. alafompouras Says:

    …….και κρινουμε τοσο απλοχερα κριμα και παλι κριμα

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: